Miia Luukkainentoko, rally-toko, agility

  ESITTELY

  Olen koko ikäni (reilu 40v) ollut koirien kanssa tekemisissä enemmän tai vähemmän. Näyttelyharrastus tuli tutuksi jo ”lapsi ja koira” – sekä myöhemmin Junior Handler –kilpailujen myötä. Myös vieraiden koiria tuli peruskouluikäisenä näyttelyissä esitettyä. Tutuksi tuli hoito- ja kulkukoirien hoitaminen äidin omistaman koirahoitolan myötä. Näiden koirien lisäksi lapsuuden kodissani on asustanut beagleja, cockerspanieleita, tanskandoggeja, lapinkoiria ja cavalier kingcharlesinspanieleita. Myöhemmin rotukirjoon on tullut lisää papillonit, pk.colliet sekä tsekinpaimenkoira ja isosveitsinpaimenkoira. Koulutuksissa on tullut myös tutustuttua moniin eri rotuihin eri roturyhmistä.

  Koiratoimintaa olen harrastunut useita vuosia myös mm. rotuyhdistyksissä. Omistan kennelnimen Lagoon yhdessä äitini, Hilkka Laitamon kanssa.

  Koirakoulutusta olen tehnyt sekä harrastuksena yhdistyksissä sekä ensimmäiset koulutukset yrittäjänä vuonna 2009.  Olen suorittanut  koulutusohjaajakurssit agilitystä, tokosta ja rally-tokosta. Lajikoulutusten lisäksi on tullut pidettyä myös mm. pentu- ja arkitottelevaisuuskursseja sekä yksityiskoulutusta erilaisten ongelmien ratkaisuun.

  Lisäksi olen pätevöitynyt kehätoimitsija, junior handler tuomari, rally-toko- ja agility -koetoimisija sekä agilityn ratamestarikurssin suorittanut. Näiden lisäksi olen hakenut lisäoppia mm. rotutuntemus-kurssilta sekä lukuisilta muilta lyhytkursseilta. Ja koska omistan myös paimentavia koiria niin on toki tullut käytyä katsastamassa hieman myös lammaspaimennuksen alkeita.

  Näyttelyiden lisäksi kilpailen eri lajeissa (tosin oma kilpailutahti on harvanlainen):

  • Tero, papillon (synt. 2006) agility mini2 ja rally-toko VOI (eläkkeellä)
  • Bessi, pk.collie (synt. 2008) agility  maxi1, toko ALO ja rally-toko VOI sekä BH (eläkkeellä)
  • Donna, papillon (synt. 2011) agility mini3, toko ALO ja rally-toko VOI sekä BH

   

  Koulutuksessa etusijalla on aina koira ja koiran hyvinvointi. Oppimisen kannalta tärkein asia on koiran viretila ja halu tehdä, jolloin koira kykenee oppimaan tehokkaasti uusia asioita. Ja vastavuoroisesti myös koiran rauhoittumisen taitoa harjoitusten välissä ei pidä unohtaa.

  Start typing and press Enter to search