Anne VaskunlahtiAgility

    Aloitin agilityn kymmenisen vuotta sitten marssimalla Sohvi-cairnini kanssa kurssille. Ensimmäisellä kerralla en tiennyt edes esteiden nimiä. Ja kun kouluttaja sanoi alkeiskurssin jälkeen, että voisimme kokeilla möllikisoja, niin en ymmärtänyt ja luulin, että vallan meitä solvaa 😀

    Siitä se palo lajiin syttyi ja perheessä on jo neljäs agilitykoira kasvamassa. Joukkio koostuu cairnterriereistä ja kromfohrländeristä. Vanhin eläköitymässä kolmosluokasta, keskimmäinen kisaa kakkosluokassa ja pentu agilityeskarissa. Käyn itse paitsi seuratreeneissä, niin Kurikan Tanjan valmennuksissa. Myös Jenna C ja Maiju K sekä Turun OMD-porukka ovat auttaneet meitä urallamme.

    Kouluttamisen aloitin kohtuu pian lajin pariin siirryttyäni ja olen suorittanut SAGIn koulutusohjaajakurssit 1 ja 2. Prioriteetteinä pidän turvallista harrastamista ja sitä, että koirakko kokee onnistumisia ja sillä on kivaa treeneissä. Vedin vuosikausia hullunhauskoja ja vauhdikkaita ”tätiryhmiä”, mutta myös jangsterit ovat viihtyneet yllättävän hyvin ryhmissäni. Ehkä hyvänmielen perusharrastajat saavat eniten irti koulutuksistani. Tervetuloa kokeilemaan, jokaiselle löydetään varmasti oma tapa tehdä.