Anne Rantanenagility

  ESITTELY

  Heippa! Agilityyn tutustuin ensi kertaa vuonna 2007 miettiessäni omaa koiraa ja valitsemassa omaa koirarotua. Hyvä ystäväni kisasi silloin medi2 luokassa parsonin kanssa. Olin ajatellut ottavani ensimmäiseksi koiraksi jackrussellin, mutta tämä parivaljakko sai pääni kääntymään parsonrusselliin. 2008 maaliskuussa syntyikin ensimmäinen parsonini Milou. Miloun kanssa aloitettiin agilityyn tutustuminen vuonna 2009 keväällä pentukurssilla, jossa opeteltiin ihan vain esteitä. Siitä se sitten lähti. Milou on aina ollut vähän omanlaisensa, mutta kisasimme medi3 luokassa ja edustimme SM kisoissa parsoneiden omassa joukkueessa vuonna 2014.

  Pitkä odotus toisesta koirasta vihdoin palkittiin ja maailmaan tupsahti ihanainen Misty 2013 (parson myöskin). Mistyn otin ihan agilitykoiraksi. Mistylle päätin opettaa agilityn ihan toisenlailla, kuin mitä olin Miloun kanssa tehnyt. Misty osallistui nuorena jo agilityyn hallilla leikkimiseen ja fokukseen minun kanssa Miloun treenien ohella. Opetuksessa itse lajiin, käytin paremmilta opittua tarjoamisen menetelmää, jolla saadaan enemmän koiran itsenäistä oppimista.

  Miloun jäädessä pikku hiljaa eläkkeelle, keskityin enemmän Mistyn kouluttamiseen ja kehitykseen. Osallistuimme 2015-2016 erilaisille leireille, joilla oli lajiharjoittelua ja samalla myös mentaalipuolen koulutusta. Kisaaminen aloitettiin 2015 joulukuussa muutamalla hyppyradalla ja 2016 kevät menikin pentuja tehdessä. Paluu kisakentille teimme heinäkuussa 2016 ja siitä asti kisaaminen on ollut enemmän tai vähemmän tavoitteellista. Ensimmäisiin SM-kisoihin pääsin osallistumaan 2017 kesällä Mistyn kanssa. Sieltä lähdimme hakemaan isojen kisojen tunnetta kuten myös MM-karsinnoista.

  Ammatiltani olen koulutettu hieroja (ihmis-puolella) ja toiminut yrittäjänä toukokuusta 2017 lähtien. Se minusta ja koiristani.

  Koulutuksissa mielestäni on tärkeää yhdessä koiran kanssa kivaa tekeminen. Jokainen treeni tehdään jokaisen koirakon tasoisesti. Treenaaminen pitää olla kivaa ja hauskaa vaikka tavoitteet olisivatkin maajoukkue tasolla. Koulutuksissa tärkeintä on ohjata koiraa koiran linjoilla. Vähemmän ääntä, enemmän liikettä.  Uskalla siis poistua mukavuusalueeltasi ja huomaat, että se kannatti.