MUUT LAJIT

Toiveiden mukaan pyrimme agilityn, tokon ja  rally-tokon kausituntien lisäksi järjestämään muutakin koulutusta.  Jos sinulla on mielessä jokin erikoiskoulutuspäivä  /-kurssi, ole yhteydessä hallitukseen tai koulutus e-mailiin koulutus (at) hyku.fi.

Dobo

Dobo® on Suomessa kehitetty ohjaajan ja koiran yhteinen liikuntamuoto, joka on suunniteltu kasvattamaan sekä ohjaajan että koiran lihaskuntoa, kehonhallintaa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Samalla parantaa suhdetta ohjaajan ja koiran välillä. Dobo harjoituksissa käytetään apuna ovaalin muotoisia palloja ja tasapainotyynyjä. Liikkeitä on kolmenlaisia; koiran tekemiä, ohjaajan tekemiä ja yhdessä tehtäviä. Laji sopii kaikentasoisille, sillä liikkeet ovat muokattavissa helpoista haastaviksi. Doboilu kehittää erityisesti syviä lihaksia ja tasapainoa. Tämä on tärkeää harrastuskoirille, varsinkin sellaisissa lajeissa joihin kuuluu käännöksiä vauhdissa ja joissa tarvitaan hyvää kehon hallintaa.

Nose Work

Nose work on mukava nenätyöskentelylaji, joka sopii kaikille koirille kokoon ja karvoihin katsomatta. Kurssilla harjoitellaan 1-luokan hajun (eucalyptys)etsintään ja tutustutaan nose workiin lajina. Alkeet opittua sitä on myös helppo harrastaa omatoimisesti kotioloissa.

Pentukurssi

Pentukurssi sopii kaikille alle vuoden ikäisille koirille. Kurssilla harjoitellaan koiranpennun arkielämässä tarvittavia taitoja kuten hihnakäyttäytymistä, peruskäskyjä, kohtaamistilanteita ja koiran käsittelyä.

Lasten ja nuorten koirakerho

Lasten ja nuorten koirakerho on oivallinen tilaisuus nuorelle aloittaa koiraharrastus. Koirakerhossa opetellaan koiran kouluttamista turvallisessa ympäristössä ja tavoitteena on löytää ilo koiran kanssa harrastamisesta.

Koirakerhossa tutustutaan eri koiraharrastuslajeihin kuten agilityyn, tokoon, rally­tokoon, doboon ja koiratanssiin unohtamatta arkitottelevaisuutta ja hauskoja temppuja. Myös toiveet kurssin sisällöstä otetaan huomioon.

Kerho sopii kaikille nuorille ja heidän koirilleen ikään ja kokoon tai karvoihin katsomatta, kaikki harjoitukset toteutetaan kunkin oman tason mukaan.

Tiedustelut kerhoista sähköpostitse osoitteeseen  koulutus (at) hyku.fi.

Naksutin-/temppukurssi

Naksutin-/temppukurssilla harjoitellaan naksuttimen käyttöä ja naksutellaan erilaisia temppuja, tavoitteena saada lisättyä koiran oma-aloitteisuutta ja aktiivisuutta kouluttajaa kohtaan. Oma naksutin mukaan.