HALLIN SÄÄNNÖT

HYVINKÄÄN KOIRAURHEILJAT RY:N HALLIN SÄÄNNÖT

Yhteisillä säännöillä, joita kaikki noudatamme, voimme pitää hallinmeille kaikille miellyttävänä ja mukavana paikkana harrastaa.

 1. Jokainen korjaa omat ja koiransa jäljet. Vesikuppeja ei jätetä kenttien laidoille. Kenttien laidoille jätetyt kupit tullaan keräämään pois ja hävittämään tartuntatautien leviämisen ehkäisemiseksi. Kenttien väliset aidat siirretään takaisin paikoilleen ja esteet takaisin omille kentilleen, mikäli niitä on tarvetta siirtää. Mikäli kentät eivät ole varauksen jälkeen kunnossa (aidat paikoillaan ja esteet oikeilla kentillä), veloitetaan edelliseltä varaajalta 100 euron sakko.
 2. Hallin perussiivous kuuluu vuokrahintaan. Perussiivoukseen ei kuulu kahvinkeitinten yms. pesu, joten jos käytät niitä huolehdi niiden siisteydestä. Perussiivoukseen ei myöskään kuulu koirien jätöksien siivoaminen, eikä esteiden ja aitojen siirto omille kentilleen. Ylimääräisestä siivouksesta veloitamme 50 eur/tunti.
 3. Koirat ulkoilutetaan ennen halliin tuloa niin että ne ovat saaneet tehdä tarpeensa. Koira ulkoilutetaan tarpeen tullen myös uudelleen. Hallissa on otettu käyttöön  jätössakko 25€, joka koskee kaikkia pissa- ja kakkavahinkoja. Jos koirallesi sattuu vahinko hallissa, siivoa jälkesi ja putsaa matto hallissa olevalla aineella ja kuivaa hyvin. Joka kentältä löytyy siivouskori ja välineetMaksa jätössakko oma-aloitteisesti yhdistyksen tilille, FI91 5305 0020 0255 90 (viite: 66620, vahinko kenttä X). Siivoamattomista jätöksistä tullaan veloittamaan enemmän. Mikäli havaitset hallissa siivoamattoman jätöksen ilmoita siitä heti hallituksen sähköpostiin.
 4. Varaus alkaa ja päättyy tasalta. Anna muille rauha harjoitella vuoronsa loppuun.
 5. Keinonurmelle tullaan vain ja ainoastaan sisäkäytössä olevilla kengillä. Ulkokengät vaihdetaan sisäkenkiin heti ulko-ovella. Pyyhi jalkasi sisään tullessa. Kuivaatahan myös koiran tassuttarpeen mukaan(märille tassuille matto on liukas).
 6. Koirat eivät ole sisätiloissa tekemisissä keskenään.
 7. Koirien tulee olla terveitä ja rokotusohjelman mukaisesti rokotettuja. Noudatetaan eläinlääkärien suosittelemia varoaikoja.
 8. Juoksuinen narttu voi treenata juoksuhousut jalassa.
 9. Jokainen harjoittelee omalla vastuullaan. Koiran haltija vastaa oman koiran turvallisuudesta sekä koiran hallille ja hallin muille käyttäjille aiheuttamista esine-, henkilö- ja eläinvahingoista. Hyvinkään koiraurheiljat ry ei korvaa koiralle tai koiran haltijalle hallin piha-alueilla tai sisätiloissa tai hallin esteillä tapahtuneita vahinkoja.
 10. Esteet on tarkoitettu ainoastaan koirille. Lapsia ei saa jättää hallin alueella valvomatta, eikä esteille. Hyvinkään koiraurheiljat ry ei korvaa valvomatta jätetylle ja/tai esteille päästetylle lapselle tapahtuneita vahinkoja. Mikäli lapsi rikkoo esteen, on vanhempi korvausvelvollinen.
 11. Mikäli havaitset esteissä puutteita tai rikkoutumisia ilmoita siitä hallituksen sähköpostiin tai valmennusryhmän kouluttajalle. Jos este on rikkoutunut,  siirrä este ja/tai merkitse este selkeästi rikkinäiseksi. Hallituksen sähköposti on alla.
 12. Pidä ulko-ovet suljettuna talvella, jotta lämpö ei karkaa ja kesällä, jotta lämpö ei tule sisälle. Myös hallin uusittu ilmanvaihto toimii paremmin ovien ollessa suljettuna. Käytä vain sen verran valosarjoja kuin tarvitset.
 13. Jos lähdet viimeiseksi, tarkistathan että wc-tilojen ovet ovat suljettuna(omat sähköpatterit), sammuta kaikki valot – myös wc-tilojen ja parkkipaikan valot ja lukitse kaikki ovet. Valojen päälle jätöstä ja ovien lukitsematta jättämisestä on sakkohinnat seuraavat: ovi lukitsematta 250 €, sisävalot sammuttamatta 150 €, ulkovalot sammuttamatta 100 € ja vessan ovi auki 50 €. Sakko veloitetaan edelliseltä varaajalta.
 14. Kesken tunnin koirien kanssa ei kuljeta toisten kenttien läpi, edes kentän reunalla. Kulkeminen tapahtuu jokaisella kentällä oman ulko-oven kautta. Hallille tullessasi omalle varatulle vuorolle sisään kulku ovikoodilla kolmoskentän ovesta ilman koiraa jos varaamasi vuoro on ykkös- tai kakkoskentällä. Jos on pakko käyttää toisen kentän ulko-ovea, toiselle kentälle koiran kanssa saa mennä vain kentällä olevan kouluttajan tai treenaajan luvalla. Vessoille kuljetaan vessojen puoleista kentän reunaa mahdollisimman häiritsemättä muiden treeniä.
 15. Varauksen tehnyt on vastuussa siitä, että näitä sääntöjä noudatetaan. Laiminlyönneistä tulee edelliselle käyttäjälle sanktiot, joten huolehdi, että jäljiltäsi halli on lukittu, valot sammutettu, WC-tilojen ovet kiinni ja matot kunnossa. Mikäli havaitset edellisen käyttäjän laiminlyöneen velvollisuutensa, ilmoita siitä osoitteeseen hallitus@hyku.fi niin vastuu ei jää sinulle.
 16. Hallin käyttäjille on annettu nämä säännöt tiedoksi.

Hallituksen sähköpostiosoite: hallitus (at) hyku.fi