Nina Manneragility, toko

  ESITTELY

  Olen elantoni koirien parissa ansaitseva monen lajin harrastaja Nurmijärveltä. Koiraharrastukseni alkoi jo varhain 90-luvulla ja ensimmäinen oma koira tuli taloon alkuvuodesta 1994. Ensimmäiset 2 koiraani olivat airedalenterrierejä, joiden kanssa kokeiltiin vähän kaikkea ja kierrettiin ahkerasti näyttelyitä. Kisoihin asti päästiin tokossa, agilityssä ja raunioilla.

  2001 taloon tuli walesinterrieri Taavi, joka oli monena vuonna agilityn maajoukkueessa, voitti MM-kultaa joukkuekisassa ja SM-mitaleita sekä yksilöissä että joukkueessa. Taavi myös tokoili EVL:ssä.

  2007 taloon tuli ensimmäinen bordercollie, kun halusin monipuolisempaa harrastuskoiraa. Ässä onkin ollut varsinainen monitoimipakkaus ja toista samanlaista en tule varmasti ikinä saamaan. Ässä on valio ja kisannut SM-kisoissa agilityssä, tokossa, jäljellä, hausta ja etsintäkokeessa ja kisaa lisäksi ylimmässä luokassa vesipelastuksessa. Tokon maajoukkueessa se on ollut 5 vuonna ja voittanut SM-kultaa, MM-pronssia ja lukuisia joukkuemitaleja. PK-puolelta parhaat saavutukset ovat SM-kulta etsintäkokeessa ja SM-4 jäljeltä.

  Tänä keväänä laumaan muutti Ässän siskon poika Italiasta. Aika näyttää mitä kaikkea Kurkon kanssa saadaan aikaan. Itselleni tärkeintä on, että sekä koira että ohjaaja nauttivat harrastamisesta. Koira tekee töitä motivoituneesti ja hyvällä asenteella ja ohjaaja on koiralle reilu ja selkeä kaikissa tilanteissa. En ole tiukasti minkään tietyn lajin harrastaja vaan valitsen koiran lajit mieluummin koiran ominaisuuksien kuin omien mieltymysteni mukaan. Jos koirasta ei ole johonkin tiettyyn lajiin, niin voin vallan hyvin harrastaa paremmin koiralle soveltuvaa lajia.

  Varsinaisten koiraharrastusten lisäksi mielenkiinnon kohteisiin kuuluvat luonto ja retkeily. Vaelluksilla ollaan käyty kotimaan kohteiden lisäksi pari kertaa myös keski-Euroopassa ja Alpeilla.